Heerlijk spelen in de ZON!

Heerlijk spelen in de ZON!

 

Keken jullie er ook zo naar uit?

Eindelijk lijkt het er op dat de zomer echt gaat beginnen. De komende week is het in ieder geval heerlijk genieten buiten in de ZON! Alles straalt, iedereen is vrolijk en we komen elkaar weer eens tegen op straat voor een praatje.

De kinderen krijgen we weer wat makkelijker naar buiten. Want het is lekker weer. Maar, Let Op! Gevaar dreigt!

De lente is bij uitstek de periode van het buitenspelen. Iedereen komt zijn huis weer uit na een winter binnen zitten. Het is aangenaam warm, de zon schijnt, een licht briesje en alles ziet er prachtig uit als het in bloei staat. Voor mij is het zeker het lekkerste seizoen om buiten bezig te zijn. Mij vind je dan ook veel in de tuin en buiten in de natuur in dit seizoen. Gelukkig zie je ook de kinderen weer uit hun holletje komen en meer buiten spelen met hun vriendjes  en vriendinnetjes. Lekker korte broek aan en een shirtje met korte mouwen.

Maar er is toch iets lastigs met de zon aan de hand. Aan de ene kant wordt iedereen er vrolijk van en krijgt meer energie, niet in de laatste plaats door de vitamine D die ons lichaam aanmaakt door de zon en waar we door het binnen zitten in de winter echt wel een tekort aan kunnen hebben. Aan de andere kant moeten we echt niet vergeten om onze kinderen goed te beschermen tegen de sterke zonnestralen op die blote witte armen en benen. Afgelopen week was het weer in het nieuws dat er weer meer mensen een vorm van huidkanker hebben gekregen, met als grote boosdoener De ZON.

Ik weet het, het is geen leuk bericht, maar ik vind het toch wel heel belangrijk om hier aandacht voor te vragen.

Dus, gaat je kind lekker buitenspelen (wat het zeker moet doen!) of fanatiek buiten sporten, zorg dat het altijd ingesmeerd is. Wees er als ouder alert op dat je kind veilig van de zon geniet. En geniet zelf ook lekker met ze mee!