Op zoek naar Vogels!

Op zoek naar Vogels!

Het is lente!

De mooiste tijd van het jaar. Een nieuwe start, een fleurig begin. Het seizoen dat alle kleur weer in de natuur komt en de dieren hun show voor nieuw leven tonen.

Kijk maar eens naar de vogels, ze vliegen er op los en laten hun mooiste zang horen. Ze dansen om elkaar heen en kiezen hun partners.

Juist nu, nu de bomen nog kaal zijn en de vogels actief in de weer zijn, zijn ze het beste te bewonderen in het bos. Een gewone boswandeling met je (klein)kinderen kan daarom nu uitmonden in een leuke speurtocht naar de verschillende bosbewoners.

Ik weet nog goed dat ik een keer met mijn vader door het bos wandelde en een uitgebreide vogelshow meemaakte. De bonte specht hamerde er op los en was prachtig in beeld, de boomklever rende op en neer over zijn boomstam, de futen in het water dansten samen om elkaar heen, de twee zwanen in het veld graasden vredig naast elkaar. Alles goed zichtbaar omdat de bomen, nog vrij van bladeren, ons het zicht op de vogels nog niet ontnamen. Ga nu met je kids naar buiten en ga op zoek naar de vogels!

Om je te helpen de verschillende vogels te ontdekken, heeft De Vogelbescherming een app met wel 93 soorten vogels die in Nederland voorkomen. Je kunt deze app vinden in de Appstore en in Google play. Of ga naar de Vogelbescherming en download de app.

Om jullie avontuur in het bos te vergroten, neem dan een goede verrekijker mee! Heb je die niet? Kijk dan in ons assortiment verrekijkers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je ook andere dieren ontdekken in het bos? Bekijk dan eens onze zoekkaarten.

En om het helemaal compleet te maken, wilt jouw jonge avonturier natuurlijk zo’n stoere avonturenriem om haar of zijn middel hebben.

 

We gaan naar buiten!!!