Vier Seizoenen, Zes Zintuigen

Vier Seizoenen, Zes Zintuigen

Iedereen heeft zijn eigen favoriete seizoen.

De mijne is in ieder geval niet het einde van de winter, zo februari maart. Te weinig licht, te weinig buiten geweest (ja, ook ik!), te veel regen. Maar dan komt de Lente! Met het eerste knopje aan de bomen en het eerste kopje van de bollen uit de grond komt bij mij weer een brede glimlach op mijn gezicht: hè, hè!

De cyclus van het leven gaat weer beginnen! Er komt weer kleur, er komen weer geluiden in de natuur. LUISTER maar naar het zoemen van de bijen en het fluiten van de vogels!

De Zomer brengt ons weer een ander beeld. De bomen zijn vol in blad en geven een fijne schaduw over de paden, het is warm en we voelen de wind langs onze armen en benen gaan. We VOELEN de natuur meer, omdat we minder kleding dragen.

De Herfst maakt de natuur klaar om weer te gaan slapen. Maar niet nadat hij ons eerst verwent met zijn bosvruchten en geuren. Loop maar eens door een vochtig bos, op zoek naar beukennootjes en kastanjes. Je RUIKT de natuur echt!

En dan is het Winter. Maar we gaan toch naar buiten! Want juist doordat de bomen hun bladeren zijn verloren heb je vaak prachtige doorkijkjes. Eén blik op dat bevroren waterplasje en de schaatskriebels komen weer! Dus ga ook in de winter naar buiten en KIJK om je heen.

Het is iedere keer fascinerend om te zien hoe anders een natuurgebied is in de verschillende seizoenen. Heeft u daar wel eens op gelet? Gebruik je zintuigen goed en geniet! Verzin zelf maar eens hoe je de natuur kunt PROEVEN en laat het ons weten!

En dat 6e zintuig? Dat heet: GENIETEN!